-
مسئولین کانون های مطالعات در دانشگاه ها باید خود اهل مطالعه بوده و تمام کتاب ها و نشریات مقرر شده در یک ماه را مطالعه کنند. این هم استنادات دینی این سخن: علیکم انفسکم، لم تقولون ما لا تفعلون، کونوا دعاه الناس بغیر السنتکم. خوب است یاد بگیریم اگر قرار است دیگران را به معروفی (مطالعه کردن) امر کنیم خود عامل به آن باشیم و بالعکس!
-
ابتدا از نزدیکان شروع کنیم (و انذر عشیرتک الاقربین) جهت تشکیل هسته های مطالعاتی از دوستان و اعضای شورای پایگاه و حوزه شروع کنید.
-
فراموش نکنیم ابزار مقابله با جنگ نرم دشمن بصیرت است؛ بصیرتی که از مطالعه، تفکر، هم اندیشی و اخلاص حاصل می شود.
-
سعی کنید در ابتدا گروه های پنج نفره تشکیل دهید. یکی، دو تا،... تا فعلاً حداکثر پنج گروه (کم من فئه قلیلة غلبت فئة کثیرة باذن الله).
-
در هر گروه یک نفر به عنوان سر گروه انتخاب کنید. (هیچ دو نفری نیستند مگر اینکه یکی امام دیگری است.)
-
سر گروه باید پیگیر، اهل مطالعه، دارای شرح صدر، و توان اداره ی جلسات باشد. (خواندن دعای شرح صدر در قنوت نمازها به سرگروهها توصیه می شود)
-
کل محتوای ارائه شده به عنوان مقرری یک ماه را به ترتیبی که هر ماه توأم با سبد اندیشه نزدتان ارائه می شود به چهار قسمت تقسیم کنید هر قسمت را اعضای گروه، قبل از جلسه به خوبی مطالعه کنند و اگر نکته یا سوالی دارند در حاشیهی کتاب با خط خوانا بنویسند.
-
هر هفته یک جلسه دو ساعته تشکیل دهید و در آن ابتدا به طرح بحث پرداخته و سپس به نقدها و نکات و سوالات بپردازید. حتماً کتاب ها را همراه داشته باشید و نکات نوشته شده در حاشیه آن را طرح کنید.
-
در انتهای جلسه سر گروه کاربرگ مباحثه را تکمیل نماید. سرگروه پیگیر باشد که حتماً هر هفته جلسه تشکیل شود و اعضا حضور حداکثری داشته و با مطالعه در جلسه شرکت نمایند.
-
یادآوری های پیامکی، تلفنی و حضوری مفید است. (فذکّر ان الذّکر تنفع المؤمنین)
-
تعداد کتاب ها کم است پس توجه کنید فقط زمانی آنها را امانت بگیرید که آنها را مطالعه می کنید و پس از اتمام مطالعه بلافاصله به هم گروهی دیگر بدهید. هر گروه حداقل یک کتاب را مطالعه می کند. جمع خوانی هم روش بدی نیست.
-
سعی کنید زمان جلسه را روز ثابتی در هفته قرار دهید. پنج شنبه یا جمعه نباشد چرایش را بماند عرض خواهیم کرد.
-
ظهرها قبل از نماز یا بعد از نماز وقت نسبتاً مناسبی است که همه می توانند در جلسه حضور داشته باشند.
-
در جلسه با وضو حاضر شوید تا نظام تکوین شما را مدد رساند. جلسه را با صلوات بر محمد و آل محمد (ص) و تلاوت دسته جمعی سوره ای کوتاه از قرآن آغاز کنید.
-
اگر مکان جلسه مسجد دانشگاه باشد بهتر است (رسول الله از بین دو حلقه عابدان و عالمان در مسجد، اهل علم را برگزیدند.)
-
در مباحثه از بلند کردن صدا بپرهیزید (لاترفعوا اصواتکم)و سعی شود همه اعضاء راجع به موضوع جلسه نظرات خودشان را اعلام نمایند.
-
سعی کنید نظر مخالف را با سعه صدر و دقت گوش دهید و ابتدا آن را به خوبی فهم کنید سپس اگر نقدی داشتید با رعایت آداب نقد بیان کنید.
-
مسئول کانون در پایان هفته کاربرگ های مباحثه را جمعآوری و جمعبندی نماید و اگر می تواند راهنمایی کند، یا پاسخ سوالی را بگوید؛ در جلسه بعد گروه مرتبط شرکت کرده و به طور مختصر در حد یک ربع تا بیست دقیقه طرح بحث نماید.
-
اگر مسئول کانون بتواند یکی از اساتید معارف یا انقلاب اسلامی دانشگاه یا امام جمعه یا جماعات ترجیحاً باسود و جوان را بیابد و هر هفته کلاسی برای رفع اشکال با حضور همه اعضای گروه ها و با محوریت مقرری مورد مطالعه برگزار کند عالی است.
-
مسئولین کانون ها مشخصات اساتید راهنما را به سازمان بفرستند.
-
می توانید از اساتید راهنما برای شناخت و جذب دانشجویان دغدغه مند در کانون کمک بگیرید.
-
مسئولین کانون در هر دانشگاه یا دانشکده در پایان هر ماه با جمع بندی مباحث ارائه شده و تکمیل کاربرگ مربوطه به شرکت در جلسه شورای کانون مطالعات ناحیه اقدام کنند. (طی جلسه ای در سازمان قرار شد مسئولین تربیت و آموزش نواحی این وظیفه را به انجام برسانند. شما از آنها مطالبه کنید.)
-
سبد اندیشه ای که خدمتتان ارائه می گردد برای تشکیل حداقل دو گروه کافی است اگر توانستید تعداد بیشتری را پای کار بیاورید به میل کانون ایمیلی بفرستید تا سهمیه تان افزایش یابد.